Korrigert for sesongvariasjoner var boligprisene 0,6 prosent høyere enn forrige måned.

Boligprisene er nå 8,5 prosent høyere enn for ett år siden.

– Den sterke trenden i boligprisutviklingen fortsatte i januar. En oppgang på 2,9 prosent er en sterk utvikling i kjølvannet av november og desember som utviklet seg sterkere enn normalt. Vi gikk inn i året med en lav tilbudsside av boliger for salg og vi er derfor ikke overrasket over prisutviklingen, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer. Det ble solgt 6 425 boliger i januar, noe som er 5,4 prosent flere enn i januar 2014.

Ved utgangen av januar var det 11 159 boliger til salgs på Finn.no, mot 13 101 boliger i januar 2014. Det er en nedgang på 14,8 prosent.

Det tok i gjennomsnitt 46 dager å selge en bolig i Norge i januar. I januar 2014 var tilsvarende tall 49.

– Det har aldri blitt solgt så mange boliger i en januar måned som i år, og ved utgangen av januar er det et lavt antall boliger til salgs, spesielt i Oslo og Bergen. Omsetningshastigheten er som normalt, men det er store regionale forskjeller der omsetningshastigheten varierer fra 19 dager på det raskeste til 129 dager på det tregeste, sier Dreyer. Alle regioner har hatt en solid vekst i boligprisene i januar, selv om de regionale forskjellene er store. Av byene har Oslo og Tromsø hatt den sterkeste utviklingen med en prisvekst i januar på 3,3 prosent. Svakest utvikling hadde Haugesund og Skien med henholdsvis 1,8 og 2,3 prosent vekst.

Alle regioner har også en positiv 12-månedersvekst. Sterkest utvikling har Tromsø med en vekst på 16,9 prosent, og Oslo og Bergen med en vekst på 10,3 prosent. Svakest 12 måneders vekst har Stavanger og Sandnes med henholdsvis 3,1 og 1,6 prosent.

– Den sterke boligprisutviklingen spesielt i Oslo og Bergen er ikke uventet på grunn av den lave tilbudssiden. Det er over tid blitt bygget for lite i landets to største byer til tross for et stort boligbehov. Statistikken viser samtidig store forskjeller i prisutviklingen, der mange andre regioner har et mer balansert marked med noe lavere prisvekst, avslutter Dreyer.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For kommentarer:

Christian Vammervold Dreyer             Leif J. Laugen
Administrerende direktør                      Styreleder
Mobil 907 24 999                                    Mobil 992 40 690

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

For praktiske spørsmål:

Erik Lundesgaard
Kommunikasjonssjef
Mobil 95 88 19 87

Om Eiendomsmeglerbransjen boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.