17. november presenterte Forbrukerrådet en undersøkelse om såkalt kupping av budrunder  i Oslo, hvor det kommer frem at hver tredje bolig i hovedstaden blir forsøkt kuppet.

I undersøkelsen kommer det også frem at selgere som har avslått kuppforsøk, har tjent på dette.

Fraråder kupping

– Vi vil råde selgere til å holde hodet kaldt ved salg av bolig og ikke bli fristet av kupptilbud, sier fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet.

– Kupping er et mas for både selgere og kjøpere og gir mange uheldige følger for bolighandelen, og kjøperne bør bruke mer tid i bolighandelen for å unngå å kjøpe boliger med store feil og mangler, sier han.

Skaper uttrygghet

Eiendom Norges administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer deltok morgen den 17. november på Nrk Nyhetsmorgen om saken.

– Eiendomsmeglere lever av fornøyde kjøpere og selgere og kupping skaper en utrygghet som egentlig ingen av partene er tjent med, sa Dreyer til Nrk.

På spørsmål om regulering av kupping svarte Dreyer:

– Regulering av kupping krever endring av avhendingsloven og det lovverket bygger på avtalefriheten i avtalelovgivningen. Jeg tror imidlertid en slik type regulering av kupping i sitter langt inn.