Interessen for fritidsboliger på fjellet er sterkt stigende og fra februar 2015 til januar 2016 ble det solgt 3058 fjellhytter i Norge – en økning på 9 prosent fra året før.

Kommunene Trysil, Ringsaker Krødsherad og Sigdal topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene finner vi i Øyer, Hol, Bykle, Øystre Slidre og Sirdal.

– Fritidsboliger på fjellet har hatt en flat prisutvikling de senere årene, men nå ser det ut til at markedet har bedret seg både når det gjelder prisutvikling og antall omsetninger. Prisene for fritidsboliger på fjellet var 6 prosent høyere enn i tilsvarende periode i fjor, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Fjellhytter beliggende ved langrennsløyper steg med 5,3 prosent det siste år, mens fjellhytter beliggende ved alpinanlegg steg med 7,3 prosent.

– Det har vært en stor økning i antall omsetninger de siste årene, noe som vitner om et sterkt marked for fritidsboliger på fjellet. Avdempingen i norsk økonomi ser ikke ut til å smittet over på markedet for fjellhytter, ei heller i fjellområder i Rogaland, sier Dreyer.

Gjennomsnittlig salgstid synker fra 132 til 112 dager, og raskest går det i Kvam med 42 dager. Tregest går det i Hol med 158 dager.

– Salgstiden er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn det ordinære boligmarkedet. Gjennomsnittlig salgstid har gått noe ned, noe som bekrefter det høye aktivitetsnivået som har vært i hyttemarkedet det siste året, sier Dreyer.

I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 2,3 prosent under prisantydning.

– Selgerne må fremdeles belage seg på å akseptere en pris noe under prisantydningen, noe som er normalt i hyttemarkedet. Det er fortsatt mye å velge i blant fritidsboliger på fjellet, men kjøperne er vesentlig mer aktive enn for bare få år siden, avslutter Dreyer,

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.
Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken

For kommentarer og informasjon:

Christian V. Dreyer, administrerende direktør Eiendom Norge, 907 24 999

Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef Eiendom Norge, 958 81 987

Lokale pressekontakter:

Se vår hjemmeside for oversikt.

Om Eiendom Norges fritidboligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken omfatter fritidsboliger annonsert på finn.no, omsatt gjennom eiendomsmegler fra februar 2015 til januar 2016 og ligger i en fjell-kommune.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.