– Det har vært en stabil utvikling i markedet for sjøhytter det siste året med en moderat prisvekst og mange salg, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

I løpet av det siste året ble det solgt 2.240 fritidsboliger ved sjøen, noe som er en nedgang på 2,1 prosent fra året før. I mai og juni 2018 ble det solgt 606 sjøhytter, noe som er 7,3 prosent færre enn i mai og juni 2017. Flest sjøhytter ble solgt i Larvik og Fredrikstad med henholdsvis 60 og 52 hytter.

– Det er solgt noe færre fritidsboliger sammenlignet med sist år. Volumet er like fullt høyt sammenlignet med tidligere år, og det spesielt sett i lys av at sesongen i år kom sent i gang på grunn av den lange og snørike vinteren på Østlandet, sier Dreyer.

I snitt tar det 98 dager å selge en sjøhytte. Det er en nedgang på 8 dager fra samme periode året før. Raskest gikk det å selge fritidsbolig i Sandefjord med et snitt på 33 dager. Tregest gikk det i Bamble med et snitt på 225 dager.

– Salgstiden landet under ett har økt siden i fjor, men det er store lokale forskjeller. Salgstiden vil svinge mye for fritidsboliger, da det lave salgsvolumet i de ulike områdene gjør at enkeltsalg får store utslag, sier Dreyer.

I det siste året har Færder vært landets dyreste sjøhyttekommune. En gjennomsnittlig fritidsbolig i Færder koster kr. 5.225.000,-. Deretter følger Lillesand og Kristiansand på henholdsvis kr. 4.800.000,- og kr. 3.975.000,-.

I snitt ble hyttene som ble omsatt sist år solgt 0,3 prosent under prisantydning.

Det er flest hytter til salgs i Lindesnes, Kragerø og Hvaler med henholdsvis 61, 52 og 38 fritidsboliger for salg.

– Vi forventer et fremdeles godt marked gjennom sommeren. Det er fortsatt et godt utbud av sjøhytter i de fleste områdene, og tilbakemeldingene fra bransjen er at det er stor etterspørsel etter sjøhytter, men at kjøperne er selektive. Det tilsier en fortsatt stabil utvikling i markedet for fritidsboliger ved sjøen, avslutter Dreyer.

 

For kommentarer:

Christian Vammervold Dreyer

Administrerende direktør, Eiendom Norge

Mobil 907 24 999

 

Om Eiendom Norges fritidsboligprisstatistikk

Fritidsboligprisstatistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og FINN.no.

Statistikken baserer seg på data fra FINN.no fritidsboliger solgt via eiendomsmegler.

2018 er definert som fra 21. juni 2017 til 20.juni 2018.

Utvalget er basert på kommuner med kystlinje. Det finnes noen tvilstilfeller der det har blitt foretatt en kvalitativ vurdering. I kommuner med både kystlinje og fjellområder har vi tatt bort fjellområdene.

Prisutviklingen regionalt kan få betydelige utslag som følge av lavt volum og store variasjoner i kvalitet/beliggenhet for objektene som omsettes det enkelte år. Regionale data må derfor behandles med varsomhet.

Ved publisering av data, figurer o.l. fra statistikken skal Eiendom Norge, Eiendomsverdi og FINN.no oppgis som kilde.