Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden.

– Den moderate prisutviklingen i det norske boligmarkedet fortsetter i juni måned. Trenden med moderat prisvekst har vart sammenhengende i over et år, og det er grunn til å tro at denne utviklingen vil fortsette utover i året, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Rekordstor aktivitet

I juni ble det solgt 9.903 boliger i Norge, noe som er 6,0 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 3,8 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

– Det er noe lavere aktivitet i juni i år sammenlignet med juni fjor. Samtidig har det vært mange måneder med meget stor aktivitet, noe som i sum har gitt et rekordhøyt antall salg i første halvår 2019, sier Dreyer.

I juni ble det lagt ut 9.995 boliger til salgs i Norge, noe som er 10,1 prosent færre enn i samme måned i 2018. Så langt i 2019 er det lagt ut 4,8 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018.

– Det er lagt ut færre boliger for salg i juni år sammenlignet med juni de to foregående årene. Likevel er antall boliger lagt ut for salg med god margin historisk det høyeste vi har registrert i første halvår, boligkjøperne har fremdeles mange boliger å velge blant når de er på boligjakt, fortsetter Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 42 dager å selge en bolig i juni 2019, noe som er fire dager flere enn i juni 2018. Raskest salgstid hadde Bodø m/Fauske med 19 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 62 dager.

– Juni bekrefter trenden vi har sett over tid med at det tar lengre tid å selge boliger nå enn på flere år. Hovedårsaken er at det har over en lang periode vært mange boliger til salgs, noe som gjør at kjøperne kan bruke god tid på vurderingen om de skal legge inn bud, sier Dreyer.

Regional prisutvikling

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i juni hadde Oslo og Ålesund m/omegn med en vekst på 1,3 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Bergen med en flat utvikling.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med en oppgang på 5,2 prosent, mens Bergen hadde den svakeste 12 måneders veksten med en oppgang på 0,3 prosent.

– Trenden det siste året med mindre regionale forskjeller fortsetter også i juni måned. Det er for tiden en moderat positiv 12 måneders vekst i alle deler av landet, avslutter Dreyer.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

For kommentarer:

Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør, mobil 907 24 999

Grethe Wittenberg Meier, styreleder, mobil 991 52 164

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

For praktiske spørsmål om boligprisstatistikken:

Peder Tollersrud, kommunikasjonsmedarbeider, mobil 97 19 43 92

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.