De siste ukene har debatten rast om skatteutvalget sitt forslag om fordelsbeskatning av bolig. Spesielt da NHO gikk ut og støttet forslaget.

I går stilte Eiendom Norge-direktør Henning Lauridsen på Dagsnytt Atten mot sjefsøkonom i NHO Øystein Dørum (debatten starter 20:54 i sendingen).

Bare timer senere måtte finansminister Trygve Slagsvold Vedum ut å gjøre det klart at en slik skatt er uaktuell å innføre for sittende regjering.

vedum

Legg skatteutvalget i skuffen

Budskapet til Eiendom Norge sitt høringssvar til skattelovutvalget var krystallklart.

- Skatteutvalgets forslag til boligskatt vil føre til statlig ekspropriasjon av den norske boligmassen, høyere leiepriser, redusert boligbygging og kapitalflukt ut av landet, skrev Henning Lauridsen og Erik Lundesgaard i Eiendom Norges høringssvar.

Les innlegget her.

Les Eiendom Norges høringssvar i sin helhet her.

henning

Underlig angrep på norske boligeiere

Da alle høringssvarene ble offentlige var det spesielt høringssvaret til NHO som vekket oppsikt:

- NHO går inn for at norske boligeiere skal betale skatt av fordelen de har av å eie egen bolig. Det er like absurd som om fordelen ved å eie bil eller lage egen mat skulle beskattes, skrev Eiendom Norge-direktør Henning Lauridsen i DN 21. april. 

Etter tilsvar fra NHO, svarte Lauridsen tilbake:

- NHO er fast i troen på at mer boligskatt vil føre til at andre skatter reduseres, slik at det samlede skattetrykket blir mindre. Det er rørende naivt, skrev Lauridsen i som tilsvar i DN 26. april.

ErnaKontant Erna

24. april gjestet tidligere statsminister og opposisjonsleder Erna Solberg (H) Eiendom Norges podcast "Boligbobla". Der var det ingen tvil å spore om hva Høyre mente om saken.

Se klippet her.

Hør hele episoden med Erna om boligpolitikk her.