Eiendom Norge presenterer i dag boligprisstatistikk for andre kvartal 2018 i syv regionsrapporter, henholdsvis Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Regionsrapportene med oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner er nå tilgjengelig på eiendomnorge.no.

– Boligprisutviklingen i 2018 har vært jevnt over sterk, og nedgangen i 2017 er langt på vei tatt igjen. En oppgang er normalt for andre kvartal å være ettersom boligprisene vanligvis stiger i første halvår, mens de synker i andre halvår, sier kommunikasjonsmedarbeider Peder Tollersrud i Eiendom Norge.

Mange kommuner i randsonen av Oslo og i Nord-Norge har hatt en sterk vekst i boligprisene og sterkest 12 måneders vekst finner vi i Kragerø (15,4), Vefsn (8,2), Halden (7,5) Holmestrand (7,4) Askim (7,3) og Alta (7,2). Svakest 12 måneders vekst finner vi i Sandnes (-4,0).

– Det er pendlekommunene til Oslo og kommuner med lave boligpriser som skiller seg ut i andre kvartal. Den overraskende sterke veksten i Oslo i 2018 kan ha vært med på å presse boligkjøperne ut av byen, men i pendleavstand. Flere byer i Nord-Norge skiller seg også ut med en sterk prisvekst i andre kvartal i 2018, avslutter Tollersrud.

Ytterligere informasjon:

Statistikk kan lastes ned her.

Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For kommentarer og informasjon:

Peder Eckblad Tollersrud, kommunikasjonsmedarbeider, mobil 97 19 43 92

Vi oppfordrer media til å benytte våre lokale pressekontakter.

Finn lokal pressekontakt her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Regionsrapportene bygger på samme datagrunnlag som den månedlige boligprisstatistikken, men utviklingen beregnes kvartalsvis. Dette gjør at tallene i regionsrapportene kan avvike noe fra de månedlige statistikkene.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges prisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.