I valgkampen var alle de fire borgerlige partiene krystallklare på at de ville hjelpe unge mennesker inn på boligmarkedet ved å redusere egenkapitalkravet.

”Forutsatt at det blir et borgerlig flertall, skal egenkapitalkravet til norske boliglånskunder bli skrudd tilbake ned på 10 prosent, fra dagens 15 prosent,” var den enstemmige beskjeden. FrP ville fjerne egenkapitalkravet helt. Partiene flagget dette i både nasjonale og internasjonale medier.

Den ferske regjeringsplattformen er imidlertid svært uklar på dette punktet, og Jan Tore Sanner varsler at det ikke vil bli gjennomført som lovet. I dag sier Sanner til Aftenposten at ”Egenkapitalkravet er fastsatt av Finanstilsynet, og de fleste vil forstå at det er galt å overprøve faglig fastsatte krav i en regjeringserklæring.”

Dersom dette enstemmige løftet brytes, som det nå hintes om, vil det være et hån mot alle de unge som har stemt borgerlig fordi de trenger et sted å bo. Vi krever at den nye regjeringen gjør som de har lovet sine velgere. Vi forventer også at den nye regjeringen følger opp sine øvrige boligløfter, som er helt nødvendige for at det skal bygges nok boliger for å møte befolkningsveksten i Norge.

Kontaktinformasjon:
Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff)
Tlf: 907 24 999

Baard Schumann, administrerende direktør Selvaag Bolig
Tlf: 940 80 000

Thor Eek, administrerende direktør Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL)
Tlf: 905 36 881

Per Jæger, administrerende direktør Boligprodusentenes Forening
Tlf: 909 89 509