Boligprisene er nå 1,8 prosent høyere enn for et år siden.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet så langt i år vedvarer i mai med en mindre oppgang i prisene. Det er positivt at den stabile utviklingen i boligmarkedet gjennom 2018 har fortsatt inn i 2019. Dette skaper forutsigbarhet for norske forbrukere, banker og myndigheter, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Rekordstor aktivitet

I mai ble det solgt 10.389 boliger i Norge, noe som er 7,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 6,6 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

I mai ble det lagt ut 13.750 boliger til salgs i Norge, noe som er 11,8 prosent flere enn i samme måned i 2018. Så langt i 2019 er det lagt ut 8,6 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018.

– Både antall solgte boliger og antall boliger lagt ut for salg i mai og så langt i år er rekordhøyt. Det er hittil i år blitt solgt vesentlig flere boliger sammenlignet med i 2018, som også var et rekordår i antall bruktbolig-transaksjoner i Norge, sier Dreyer.

– Boligmarkedet er i god balanse, og vi forventer at den store aktiviteten i kombinasjon med en moderat prisutvikling vil fortsette også i juni før fellesferien setter inn. Mai og juni er normalt høysesong for salg av boliger i Norge, og til tross for et stort antall bruktboliger for salg har markedet tatt unna det store utbudet, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 45 dager å selge en bolig i mai 2019, noe som er fire dager flere enn i mai 2018. Raskest salgstid hadde Bodø m/Fauske med 20 dager og tregest salgstid hadde Stavanger med 67 dager.

– Salgstiden har så langt i 2019 vært noe høyere enn tidligere år, men i de fleste deler av landet selges boliger relativt raskt, sier Dreyer.

Regional prisutvikling

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mai hadde Tønsberg m/Færder på 1,0 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Asker/Bærum, Follo, Romerike og Trondheim, alle med en nedgang på 0,1 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 4,9 prosent, mens Trondheim hadde den svakeste 12 måneders veksten med en nedgang på 0,8 prosent.

– I mai skilte det sentrale østlandsområdet seg ut med en noe svakere prisutviklingen enn de fleste andre områdene i Norge. Hittil i år har det imidlertid vært svært små forskjeller i boligprisutviklingen rundt om i landet og utviklingen i markedet er svært stabil, avslutter Dreyer.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

Se pressekonferansen LIVE her fra kl. 1100.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.