Boligprisene er nå 3,6 prosent høyere enn for et år siden.

 

- Boligprisene steg i februar i alle områder i landet med unntak av Bergen, Kristiansand og Stavanger. Sterkest oppgang i boligprisene var det i Nord-Norge, Midt-Norge og Oslo, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

- Veksten i antall omsetninger fortsetter i februar, og det er ny romsetningsrekord for en februar måned å være. Hvis denne trenden vedvarer, vil 2020 bli nok et rekordår i boligmarkedet etter 2018 og 2019. Den sterke økningen i antall transaksjoner viser at det norske boligmarkedet er trygt, effektivt og forutsigbart, sier Lauridsen.

Stor aktivitet

I februar ble det solgt 7.126 boliger i Norge, noe som er 8,9 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 14.517 boliger i Norge, noe som er 4,8 prosent flere enn på samme tid i fjor.

I februar ble det lagt ut 7.562 boliger til salgs i Norge, noe som er 9,9 prosent flere enn i samme måned i 2019. Så langt i år er det lagt ut 14.806 boliger til salgs, noe som er 6,8 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Veksten i antall solgte boliger og antall nye boliger på markedet fortsetter. Det er hittil både solgt og lagt ut markant flere boliger enn på samme tid i 2019, sier Lauridsen.

Det tok i gjennomsnitt 65 dager å selge en bolig i februar 2020. Det er en nedgang fra 67 dager i januar. Raskest salgstid hadde Oslo med 30 dager og tregest salgstid hadde Stavanger m/omegn med 92 dager.

- Omsetningstiden holder seg stabil og ligger i snitt noen dager høyere enn i 2018 og 2019. Dette er naturlig gitt det økte utbudet av boliger, sier Lauridsen.

Regional prisutvikling

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i februar hadde Bodø m/Fauske med oppgang på 1,5 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger m/omegn med en nedgang på 1,0 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo med 6,0 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med uendrete priser.

- I februar har det vært en oppgang i de sesongkorrigerte prisene i alle områder med unntak av Kristiansand og Stavanger m/omegn. De nominelle prisene er de nå nasjonalt på det høyest nivået siden målingene startet, og det er også prisene i Oslo som har hatt en sterk oppgang i årets første måneder. Indeksen i Oslo er ved utgangen av februar høyere enn toppen i februar 2017, avslutter administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.