Eiendom Norge har sammen med Eiendomsadvokatene og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) revidert listen over hva som automatisk følger med boligen ved et boligsalg.

- Den reviderte løsørelisten gjelder fra januar 2020 og vi anbefaler alle våre medlemmer å ta den i bruk, sier fagsjef i Eiendom Norge, Hanne Nordskog-Inger.

Spesifisering av hvitevarer 

Den mest vesentlige endringen i den nye listen er at hvitevarer på kjøkkenet ikke automatisk følger ved boligen lenger.

- Med mindre det står spesifikt i salgsoppgaven at hvitevarer på kjøkkenet følger med, så er det nye prinsippet nå at varer som oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr osv, ikke lenger kommer med på kjøpet.

- Dersom selgeren ønsker å selge noen av hvitevarene så må det spesifiseres i salgsoppgaven, sier Nordskog-Inger.

Garderobeskap skal, som før, følge automatisk følge med boligen. Det nye er at all innredning i skapet nå også skal følge med. Både fastmontert og løst. 

Nyvinninger inkludert

Den nye listen presiserer også at mer moderne gjenstander som EL-billader og Smart-hjem skal følge med boligen ved salg.

Det er også spesifisert at alle nøkler tilhørende boligen skal følge med ny eier. Dette gjelder da ytterdør, men også bodnøkler og evt alle nøkler som knyttes til eiendommen.

- Som tidligere er det fritt frem for partene og diskutere seg i mellom og finne frem til eventuelle andre løsninger sammen, avslutter Nordskog-Inger.