Interessen for fritidsboliger på fjellet er stabil og fra februar 2018 til januar 2019 ble det solgt 4 104 fjellhytter i Norge – en oppgang på 3 prosent fra foregående år.

Kommunene Ringsaker (Sjøsjøen), Trysil, Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene finner vi i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugastøl) og Flå.

Fjellhytter beliggende ved langrennsdestinasjoner steg med 3,9 prosent det siste år, mens fjellhytter beliggende ved alpinanlegg steg med 5,5 prosent.

– Den sterke prisutviklingen i markedet for fjellhytter forsetter for fjerde år på rad etter de noe svakere årene i 2013 og 2014. Hyttemeglerne har meldt om stor aktivitet gjennom året, og det inntrykket bekreftes av statistikken, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge

– For sesongen 2018/19 er det rekord i antall omsetninger, og vi ser foreløpig ingen tegn til at interessen for å kjøpe fjellhytte vil dempes. Mange husholdninger går med planer om å realisere hyttedrømmen og gjør det, noe både våre tall og tallene for bygging av nye hytter viser.

– Enkelte områder har hatt en markant økning i antall omsetninger sist år, dette gjelder spesielt kommunene Ringsaker (Sjusjøen m.fl) og Øyer (Hafjell m.fl.). Det er spesielt på Østlandet stor konkurranse mellom de ulike destinasjonene om kjøpernes oppmerksomhet og vår statistikk viser store forskjeller i utviklingen i antall omsetninger i ulike områder, sier Dreyer.

Gjennomsnittlig salgstid øker fra 84 til 91 dager. Raskest går det i Sirdal med 46 dager. Tregest går det i Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) og Ringebu (Kvitfjell m.fl.) med 118 dager.

– Salgstiden er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn i det ordinære boligmarkedet, og gjennomsnittlig salgstid har gått vesentlig ned fra toppen i 2015 og har steget svakt fra forrige sesong, sier Dreyer.

I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 1,1 prosent under prisantydning.

– Selgerne må fremdeles belage seg på å akseptere en pris under prisantydningen, noe som historisk er normalt i hyttemarkedet. Utbudet av fjellhytter er stort i de aller fleste områdene vi måler i statistikken. Dette gjør at kjøperne har mye å velge blant og gir dem god tid til å fatte en kjøpsbeslutning, avslutter Dreyer.

Samtidig med ny fritidsboligprisstatistikk slipper også Eiendom Norge en ny episode av podcasten Boligbobla om utviklingen i fjellhyttemarkedet og trender i fjellheimen.

Gjester er partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret og eiendomsutvikler Anders Buchardt.

Lytt til podcasten her.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk om fritidsboliger kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For kommentarer:

Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør, mobil 907 24 999.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

For øvrige spørsmål:

Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef, mobil 95 88 19 87.

Om Eiendom Norges fritidboligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken omfatter fritidsboliger annonsert på finn.no, omsatt gjennom eiendomsmegler fra februar 2018 til januar 2019 og ligger i en fjell-kommune.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.