– For andre år på rad ser vi en stabil utvikling i antall solgte sjøhytter i kombinasjon med moderat prisoppgang, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

I løpet av det siste året ble det solgt 2.358 fritidsboliger ved sjøen, noe som er en oppgang på 2,7 prosent fra året før. I mai og juni 2019 ble det solgt 586 sjøhytter, noe som er 2,8 prosent færre enn i mai og juni 2018. Flest sjøhytter ble solgt i Larvik og Hvaler med henholdsvis 57 og 56 hytter.

– Antall omsetninger i sjøyhyttemarkedet i Norge har vært påfallende stabilt de siste fire-fem årene, og det selges også jevnt over et ganske likt antall sjøyhytter i de ulike områdene, sier Dreyer.

I snitt tar det 104 dager å selge en sjøhytte. Det er en nedgang på syv dager fra samme periode året før. Raskest gikk det å selge fritidsbolig i Grimstad med et snitt på 36 dager. Tregest gikk det i Lillesand med et snitt på 235 dager.

– Salgstiden i landet under ett har økt siden i fjor og året før, men det er store lokale forskjeller. Salgstiden vil svinge mye for fritidsboliger, da det lave salgsvolumet i de ulike områdene gjør at enkeltsalg får store utslag, sier Dreyer.

Det siste året har Lillesand vært landets dyreste sjøhyttekommune med en medianpris på kr. 6.510.000,-. Deretter følger Færder og Søgne på henholdsvis kr. 5.070.000,- og kr. 4.015.000,-.

I snitt ble hyttene som ble omsatt sist år solgt 1,3 prosent under prisantydning.

Det er flest hytter til salgs i Kragerø, Lindesnes og Lyngdal med henholdsvis 56, 55 og 43 fritidsboliger for salg.

– Det er et godt utbud av sjøhytter i flere områder. Tilbakemeldingene fra bransjen er at det er stor etterspørsel etter sjøhytter, men at kjøperne er selektive og prisbevisste noe som illustreres med det negative avviket i pris/prisantydning. I sum tilsier dette fortsatt stabil utvikling i markedet for fritidsboliger ved sjøen gjennom sesongen, avslutter Dreyer.

For kommentarer:

Christian Vammervold Dreyer

Administrerende direktør, Eiendom Norge

Mobil 907 24 999

For pressekontakter i lokale markeder se vårt arkiv her.

Om Eiendom Norges fritidsboligprisstatistikk

Fritidsboligprisstatistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og FINN.no.

Statistikken baserer seg på data fra FINN.no fritidsboliger solgt via eiendomsmegler.

2019 er definert som fra 20. juni 2018 til 19.juni 2019.

Utvalget er basert på kommuner med kystlinje. Det finnes noen tvilstilfeller der det har blitt foretatt en kvalitativ vurdering. I kommuner med både kystlinje og fjellområder har vi tatt bort fjellområdene.

Prisutviklingen regionalt kan få betydelige utslag som følge av lavt volum og store variasjoner i kvalitet/beliggenhet for objektene som omsettes det enkelte år. Regionale data må derfor behandles med varsomhet.

Ved publisering av data, figurer o.l. fra statistikken skal Eiendom Norge, Eiendomsverdi og FINN.no oppgis som kilde.