Eiendom Norges slipper i dag Fylkesboligprisstatistikken for første kvartal 2016.

Fylkesrapportene med oversikt over boligprisutviklingen i alle norske fylker og kommuner er nå tilgjengelig for våre medlemmer og abonnementer på eiendomnorge.no.

Fylkesrapportene viser en nedgang i omsetningsvolum i første kvartal 2016 sammenlignet med tidligere år i alle fylker.

– Noe av dette må tilskrives påske-effekten ved at påsken i sin helhet i år falt i mars. Imidlertid er volumet særlig i Oslo og Rogaland mer ned enn hva påske-effekten skulle tilsi. Det illustrerer de ulike utfordringene i disse to markedene, sier Lundesgaard.

Mens utfordringen i Rogaland er en stor tilbudsside, er utfordringen det motsatte i Oslo.

– Rapporten for Oslo illustrerer det store behovet for økt boligbygging i hovedstaden. Kommunen må regulere raskere, tettere og flere områder og prosjekter for utbygging for å skape balanse mellom tilbud og etterspørsel. Hvis ikke vil vi fortsatt oppleve en sterk prisutvikling her, sier Lundesgaard.

– Rapporten for Rogaland viser også at boligmarkedet der ikke er så helsvart i alle kommuner som man kan få inntrykk av. Eksempelvis er 12 måneders veksten i Haugesund og Karmøy på 3,1 prosent og 3,7 prosent, avslutter Lundesgaard.

Ytterligere informasjon:
Komplett statistikk kan lastes ned her. (NB: krever abonnement).

Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For spørsmål:
Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef, mobil 95 88 19 87

For kommentarer i lokale markeder finn lokal pressekontakt her.

Om Eiendom Norges Fylkesboligprisstatistikk

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Fylkesboligprisstatistikken bygger på samme datagrunnlag som boligprisstatistikken, men utviklingen beregnes kvartalsvis. Dette gjør at tallene i fylkesrapportene kan avvike noe fra de månedlige statistikkene.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges prisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.