- 2020 var et år med store bevegelser i boligmarkedet som har fortsatt inn i 2021. Det er derfor et svært godt tidspunkt å ha en konferanse som tar opp aktuelle spørsmål i bransjen drøyt et år etter koronapandemien brøt ut, sier Lauridsen.

Fjorårets konferanse ble desverre avlyst grunnet korona, men i år blir Eiendom Norge-konferansen igjen arrangert. I år blir konferansen i hel-digital drakt.

- Vi tror medlemmene og våre følgere vil sette pris på et arrangement som er skreddersydd for dem, og for tiden vi lever i. Alle kan følge sendingen og vi har klart å sy sammen et veldig bra program. Det blir foredragsholdere i verdensklasse, artister og underholdning, sier Lauridsen.
 

Anerkjente foredragsholdere

Konferansier Thomas Giertsen skal lede konferansen igjennom et dagsaktuelt program.

- Nå som rentebanen i mars ble endret er det spennende å spørre seg om hvor norsk økonomi er på vei. Med nullrenten til Norges Bank har vi sett en eksplosiv vekst i boligprisene. Hva skjer med boligmarkedet i kjølvannet av pandemien, spør Lauridsen.

Sentralbanksjef i Norges Bank, Øystein Olsen kommer for å gi sine perspektiver på pandemien og norsk økonomi. I tillegg "kommer" via videolink den internasjonalt anerkjente boligforskeren professor Edward Glaeser ved Harvard University for å foredra om Covid 19 og boligmarkedet.

- Det er veldig interessant å høre hvilke tanker Olsen og Glaeser har om dette temaet. I tillegg til det har vi satt sammen et panel som skal diskutere årsak og virkning i boligmarkedet, sier Lauridsen. 

En digital og bærekraftig framtid

Bransjen er i utvikling og konferansens andre bolk handler om det digitale eiendomsmarkedet og bærekraft i boligmarkedet.

Kommunal- og modernigseringsminister Nikolai Astrup (H) møter byråd for byutvikling i Oslo, Rasmus Reinvang (MDG) i duell om bærekraft, byutvkling og behov. Hvordan bygger vi bærekraftige byer?

- E-tinglysing er et punkt hvor bransjen har utviklet seg de siste årene med stor samfunnsøkonomisk gevinst. Her har vi sett et veldig godt eksempel på at det private og offentlige har jobbet sammen om å en god løsning, og da kan vi jo også spørre oss om hvilken rolle det private skal ha i digitalisering av offentlige tjenester på sikt, sier Lauridsen.

- Vi gleder oss til konferansen og håper så mange har mulighet til å delta fra sitt hjemmekontor eller hvor man måtte befinne seg, avslutter Lauridsen.