Eiendom Norge presenterer i dag boligprisstatistikk for tredje kvartal 2022 i syv regionsrapporter, henholdsvis Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner.

- Sterkest utvikling i Norge i tredje kvartal Hammerfest (+1,6 prosent), Lindesnes (+1,5 prosent), Steinkjer (+1,2 prosent) og Narvik (+0,7 prosent). Svakest utvikling hadde Gjøvik (-2,6 prosent), Harstad (-2,3 prosent), Bjørnafjorden (-2,2 prosent) og Midt-Telemark og Nome (-2,2 prosent), sier Lauridsen.

- Sterkest utvikling de siste fire kvartalene hadde Kinn med en oppgang på 13,9 prosent, Lindesnes med en oppgang på 12,9 prosent, Rana med en oppgang på 10,9 prosent, Notodden med en oppgang på 10,8 prosent og Arendal med en oppgang på 10,3 prosent.

- Svakest utvikling de siste fire kvartalene hadde Gjøvik med en oppgang på 1,6 prosent, Frogn med en oppgang på 2,3 prosent, Lillestrøm med en oppgang på 2,7 prosent, Midt-Telemark og Nome med en oppgang på 2,9 prosent og Bergen: Sentrum med en oppgang på 3,1 prosent.

- Boligprisene synker normalt i tredje kvartal og det var tilfelle også i år i de fleste områdene i landet.  Det selges samtidig færre boliger sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Man begynner nå å se effekten av renteøkningene til Norges Bank og vi forventer at vi ser en liknende trend i årets siste kvartal, avslutter Lauridsen.