Eiendomsmeglerskolen

Meny

Stikkord

Finn innlegg etter stikkord

Arkiv

Finn eldre innlegg

Oslo, Norge 06022014: Finansminister Siv Jensen kom i dag med svar til finanstilsynet og kom med nye retningslinjer i forhold til boliglån på Eiendomsmeglerforetakenes Forening. Foto: Fartein Rudjord

Finansminister Siv Jensen avholder en improvisert pressekonferanse om egenkapitalkravet på Eff-dagen 6. februar, 2014. Foto: Fartein Rudjord.

Finansdepartementet øker kravene til forsikring for eiendomsmeglere og advokater

3. desember 2014   Christian Vammervold Dreyer      

Finansdepartementet har 28. november fastsatt endringer i eiendomsmeglingsforskriften om krav til sikkerhetsstillelse (forsikring) for eiendomsmeglingsforetak og advokater som driver eiendomsmegling. Endringene trer i kraft fra 1. juli 2015.

Eiendomsmeglingsforetak og advokater som driver eiendomsmegling må ha en forsikring som dekker det ansvar de kan pådra seg i forbindelse med eiendomsmeglingsvirksomheten. Departementet har hevet det generelle kravet til sikkerhetsstillelse for eiendomsmeglingsvirksomhet fra 30 til 45 millioner kroner. I tillegg har departementet endret reglene om adgangen til å begrense ansvaret ved avtale i den enkelte handel fra 10 millioner kroner per oppdrag per skadelidt til 15 millioner kroner per oppdrag per skadelidt.

– I høringsforslaget foreslo Finanstilsynet at det generelle kravet skulle økes til 50 millioner, og at begrensningen skulle løftes til 20 millioner. Selv om vi ikke er glad for at nivåene løftes, så er vi i hvert fall tilfreds med at departementet har lyttet til oss om at de foreslåtte nivåene var unødvendig høye, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

Departementet har i tillegg fastsatt flere endringer i eiendomsmeglingsforskriftens regler for å forebygge uautoriserte uttak fra klientkonti. Alle endringene kan dere lese her

Reglene trer i kraft 1. juli 2015.